30 d’abr. 2012

Canelons (Thermomix)


Ingredients:

- 20 a 25 plaques de canelons
- 100 g d'oli d'oliva verge extra
- 200 g de ceba trocejada
- 2 grans d'all
- 2 tomàquets talls a quarts o 150 g de tomàquet natural triturat ( de pot)
- 200 g de pis de pollastre, tallat a daus
- 200 g de vedella, tallada a daus
- 200 g de carn magra de tocino, tallada a daus
- 1 fulla de llaurer
- sal i pebre
- 30 g de conyac, o brandy
- 50 g de farina
- 200 g de llet
- formatge rallat

Salsa beixamel:

- 10 g d'oli d'oliva verge extra
- 50 g de mantega
- 60 g de farina
- 800 g de llet
- sal
- nou moscada
- pebre


Preparació:

1. Si utilitza plaques de canelons que no necessiten cocció, posar-les en remull per estovar-les. Escòrrer bé i posar sobre paper de cuina absorvent. Si són de bullir, coure-les i procedir com abans
2. Posar l'oli per fer el farcit en el vas i programar 3 min/ Varoma/ vel cullera
3. Afegir la ceba i els alls, programar 5 min/ Varona/ vel 1
4. Incorporar el tomàquet i programar 2 min/ Varoma/ vel 1
5. Agregar la carn sal pebrada, el llaurer i el brandy, programar 30 min/ Varoma/ vel 1. Quan falten 2 minuts per acabar el temps, afegir la farina pel bocal
6. Treure la fulla de llaurer i programar 6 seg/ vel 4, ajudant-se amb l'espàtula - si agrada més triturat posar vel 5
7. Incorporar la llet i tornar a programar 5 min/ 100º/ vel 3
8. Treure del vas i deixar refredar, després emplenar els canelons en una plata de forn
9. Preparar la beixamel posant l'oli i la mantega en el vas, programar 2 min/ Varoma/ vel 1. Afegir la farina i passar 2 min/ 100º/ vel 1 1/2. Afegir la resta d'ingredients i programar 9 min/ 100º/ vel 4
10. Posar la beixamel sobre els canelons, espolvorejar amb formatge ratllat i posar-los al forn fins que estiguin dorats