24 d’abr. 2012

Coliflor gratinada al formatge


Ingredients:

- 1 coliflor mitjana
- 50 g de formatge rallat
- sal

Per la salsa de formatge:

- 30 g de mantega
- 30 g de farina
- 2 dcl de llet
- 100 g de formatge ratllat
- sal


Preparació:

1. Preparar la coliflor, treure les parts dures, es pot dividir en ramets
2. Posar-la en aigua salada a bullir, coure i escòrrer
3. Preparar la salsa de formatge: calentar la mantega en un potet, afegir la farina, fer-la durant 2 minuts, retirar del foc, incorporar gradualment la llet, portar a bullir, remoure i posar sal. Una vegada fora del foc, afegir el formtage ratllat, remoure i tornar a coure suament durant 2 minuts
3. Posar la coliflor en una plata, tirar la salsa a sobre, posar formatge ratllat i gratinar al forn durant uns minuts


Observacions:

També es pot fer amb carbaçons (2 carbaçons i 8 llesques de pa). Es pelen els carbaçons i es tallen en 8 rodalles de 4 cm de gruix, sense llavors. Es couen en aigua bullint fins que quedin tous. S'escorren bé i es posa cada rodalla sobre una llesca de pa i al forn una estoneta. S'emplenen amb la mateixa salsa i es tornen al forn per gratinar