23 d’abr. 2012

Rissoto de bolets (Thermomix)


Ingredients:

- 1 ceba
- 1 all
- 1/2 tap de la Thermomix de vi blanc
- 2 cullarades d'oli d'oliva
- 300 g d'arrós de gra rodó
- 200 g de bolets deshidratats (xampinyons, cardo, boletus, shitakes…)
- 20 g de pinyons
- 1 litre de caldo de pollastre 
- 40 g de formatge parmesà ratllat
- 1 cullarada de mantega
- julivert picat
- sal


Preparació:

1. Hidratar els bolets posant-los en aigua calenta almenys durant 30 minuts
2. Ratllar el formatge 15 seg/ vel progressiva 5-10 i reservar
3. Picar la ceba i l'all, 4 seg/ vel 4, i baixar el troços del vas
4. Afegir l'oli i sofregir 7 min/ 100º/ vel 1
5. Posar la papallona i passar els bolets 5 min/ 100º/ vel 1
6. Afegir l'arrós pel forat, programar 3 min/ 100º/ vel 1
7. Afegir el vi pel forat i 1 min/ 100º/ vel 1
8. Afegir el caldo i programar 20 min/ 100º/ vel 1
9. Torrem en una paella sense grassa els pinyons i els reservem
10. Retirem del vas i posem l'arrós en una plata, afegim la mantega, el formatge ratllat, els pinyons torrats i el julivert, ho barrejem tot i servim immediatament