30 d’abr. 2012

Vichyssoise (Thermomix)


Ingredients:

- 400 g de porros, només la part blanca i tallats a rodalles
- 50 g d'oli d'oliva verge extra
- 50 g de mantega
- 200 g d'aigua
- 300 g de patates per bullir, partides en 4
- sal
- pebre blanca
- nou moscada
- 700 g d'aigua, o de caldo de pollastre
- 400 g de llet, 0 400 g d'aigua
- cebollino o julivert


Preparació:

1. Posar els porros en el vas, programar 4 seg / vel 5
2. Afegir la mantega i l'oli, programar 12 min / Varoma/ vel 2
3. Afegir els 200 g d'aigua, programar 1 min/ vel progressiva 5-10 fins que el porro quedi ben triturat
4. Afegir les patates trocejades, la sal, el pebre i l'aigua o caldo, programar 20 min/ 100º/ vel 1
5. Deixar que baixi una mica la temperatura i trituri programant 1 min/ vel 7
6. Incorporar la llet i programar 8 min/ 90º/ vel 3
7. Servir molt freda amb cebollino picat o julivert