4 de maig 2012

Coca de nous i pistatxos


Ingredients:

- 1 làmina de pasta de full
- 9 cullerades de mel
- 50 g de nous pelades
- 25 g de pistatxos pelats
- farina


Preparació:

1. Escalfeu el forn a 200º (amb l'esclafor de dalt i de baix)
2. Piqueu els fruits secs a bocinets petits
3. Empolvoreu el marbre amb farina, per evitar que el full s'enganxi quan el treballeu
4. Dividiu la làmina de pasta en tres parts imaginàries
5. Empolvoreu la part central imaginària amb fruits secs i ruixeu-la amb tres cullerades de mel
6. Cobriu-ho amb una de les altres parts. Sobre aquesta, torneu a repetir l'operació de posar-hi els fruits secs i tres cullerades de mel
7. Tapeu-ho amb l'última part i estireu la coca amb l'ajut d'un corró (o d'una ampolla de vidre) fins que quedi prima, afegint farina sobre el marbre per evitar que s'enganxi durant l'operació
8. Si queda molt llarga, podeu tallar-la per la meitat i fer-ne dues o més individuals
9. Poseu més fruits secs sobre les coques i banyeu-les amb mel
10. Coeu les coques al forn durant 10-15 minuts, fins que estiguin torradetes


Observacions:

No patiu si queda molt dolça, ja que la pasta de full i la fruita seca no ho són. També és deliciosa amb sucre, enlloc de mel i, per descomptat, amb qualsevol altre fruit sec










1 comentari:

fredi ha dit...

No ens ha agradat, molt dolça, massa gust de mel, es pot intentar amb sucrei vigilar que no quedi excessivament torrada