Ingredients bàsics:
- 1 litre de llet
- 200 g de sucre
- 8 rovells d'ou
Diferents aromes per triar o barrejar:
- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 1 pell de taronja
- 1 beina de vainilla
Quantitat de farina de blat de moro:
- 20 g per a les natillas
- 40 g per a la crema catalana
- 80 g per a la crema pastissera
Preparació:
1. En un bol, barregeu els rovells d'ou amb la farina de blat de moro (Maizena) i un rajolí de llet
2. Escalfeu la resta de llet, en un cassó, juntament amb el sucre i l'aroma escollida. Quan la llet trenqui el bull, deixeu-la refredar uns minuts
3. Un cop la llet hagi perdut una mica d'escalfor (les aromes hauran estat una estona més en infusió), aboqueu-la sobre els rovells, sense parar de remenar
4. Coleu tota la barreja, amb un colador fi, dins el cassó. Coeu la crema, a foc mitjà, fins que bulli, sense parar de remenar
Observacions:
Si voleu, podeu cremar la crema catalana empolvorant-ne la superfície amb sucre i daurant-la amb l'ajut d'una pala roent, just abans de servir-la
Les natillas i la crema catalana es poden servir empolvorades amb canyella mòlta, xocolata ratllada, nata muntada, fruuites fresques, fruits secs…
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada