4 de maig 2012

Crema catalana, crema pastissera i natillas



Ingredients bàsics:

- 1 litre de llet
- 200 g de sucre
- 8 rovells d'ou


Diferents aromes per triar o barrejar:

- 1 branca de canyella
- 1 pell de llimona
- 1 pell de taronja
- 1 beina de vainilla


Quantitat de farina de blat de moro:

- 20 g per a les natillas
- 40 g per a la crema catalana
- 80 g per a la crema pastissera


Preparació:

1. En un bol, barregeu els rovells d'ou amb la farina de blat de moro (Maizena) i un rajolí de llet
2. Escalfeu la resta de llet, en un cassó, juntament amb el sucre i l'aroma escollida. Quan la llet trenqui el bull, deixeu-la refredar uns minuts
3. Un cop la llet hagi perdut una mica d'escalfor (les aromes hauran estat una estona més en infusió), aboqueu-la sobre els rovells, sense parar de remenar
4. Coleu tota la barreja, amb un colador fi, dins el cassó. Coeu la crema, a foc mitjà, fins que bulli, sense parar de remenar


Observacions:

Si voleu, podeu cremar la crema catalana empolvorant-ne la superfície amb sucre i daurant-la amb l'ajut d'una pala roent, just abans de servir-la

Les natillas i la crema catalana es poden servir empolvorades amb canyella mòlta, xocolata ratllada, nata muntada, fruuites fresques, fruits secs…

Podeu jugar amb les aromes i, per exemple, fer unes natillas al perfum de vainilla o una crema catalana al perfum de taronja o…