1 de maig 2012

Espagueti al pesto de rúcula


Ingredients:

- 400 g d'espagueti
- 65 g de rúcula
- 125 g de pinyons
- 50 g de parmesà ratllat
- 120 g d'oli d'oliva verge extra
- 1 gra d'all 
- 3 g de sal gruixuda


Preparació:

1. Posa en el vas de la Thermomix els pinyons, l'all, la sal i la rúcula i triturar
2. Afegir l'oli i batre de nou
3. Parar, barrejar amb l'espàtula i triturar de nou 
4. Posar en un bol, afegir el formatge i acabar de remoure 
5. Reservar tapat en la nevera fins a la seva utilització
6. Coure la pasta en abundant aigua amb sal, i quan estigui llesta, escòrrela
7. Posar la salsa pesto en un bol amb una mica d'aigua de la cocció de la pasta
8. Afegir la pasta i barrejar-lo tot bé
9. Servir de seguida


Observacions:

Fòrmula per a la cocció de la pasta 1+10+100 (1 litre d'aigua, 10 g de sal i 100 g de pasta)
Posar a calentar l'aigua en una olla gran. Quan comença a bullir afegir la sal i a continuació la pasta.  No tapar l'olla. Coure-la removent amb una cullera de fusta. Consumir la pasta en el moment de treure-la de l'aigua




2 comentaris:

fredi ha dit...

La salsa em va quedar molt espesa segurament perquè vaig posar l'oli abans de triturar els pinyons

fredi ha dit...

Crec que no cal tanta quantitat de rúcula