1 de maig 2012

Fideuà de sèpia i gambes


Ingredients:

- 500 g de fideus (del número 2)
- 1 sèpia mitjana
- 250 g de gambes
- 150 g de sofregit amb ceba, tomàquet i oli
- 1 litre de caldo de peix
- 1 llimona

Per a l'all i oli:

- 1 gra d'all
- 100 g d'oli


Preparació:

1. Trocejar la sèpia i pelar les gambes deixant 6 per decorar
2. En una caçola de bon fons, dorar la sèpia sense moure-la gaire
3. Quan estigui dorada la sèpia, afegir una mica del caldo de peix i deixar coure 45 minuts
4. Precalentar el forn a 180º
5. En una paella, fregir els fideus amb molt d'oli, fins que quedin de color dorat
6. Escòrrer l'oli i deixar que es torrin més, fins aconseguir un color marró
7. Colar la sèpia i reservar el caldo
8. En una paella dorar les gambes reservades i retirar.
9. Dorar les gambes pelades, afegir la sèpia, salpebrar, incorporar el sofregit i fregir tot junt
10. Agregar els fideus fregits i barrejar amb molt de compte
11. Afegir 600 g de caldo de peix i corregir de sal 
12. Quan estigui a mig reduir (uns 8 minuts), decorar amb les gambes sense pelar
13. Acabar la cocció en el forn durant 10 minuts més aproximadament
14. Servir amb all i oli i acompanyar de llimona


Observacions:

La gràcia d'aquest procés és que els fideus, en el forn, queden secs i es posen de peu amb les puntes ben torrades