4 de maig 2012

Orada al forn


Ingredients:

- 1 orada d'1 kg, o 2 de 500 g, aproximadament
- 3 cebes
- 3 patates
- 1/2 got de vi blanc (o de cava brut)
- 1/2 got d'aigua (o de brou de peix)
- 1 fulla de llorer
- 1 gra d'all
- julivert o porradell
- oli d'oliva
- sal
- pebre blanc


Preparació:

1. Demaneu a la peixeteria que us netegin el peix i preparin en filets
2. Escalfeu el forn a 180º (amb l'escalfor de dalt i de baix)
3. Peleu i talleu les cebes en juliana, a mitges llunes molt fines
4. Peleu i talleu les patates a rodanxes d'un centímetre de gruix
5. Piqueu l'all i el julivert
6. Cobriu el fons d'una safata amb les cebes i les patates. Afegiu-hi el vi i l'aigua, l'all i el julivert, la fulla de llorer, sal i pebre; disposeu al forn, ja calent, durant uns 20 minuts, fins que les patates  i les cebes siguin tendres. El temps, com sempre és orientatiu. Comproveu-ne la cocció punxant les patates
7. Saleu el peix i afegiu-lo a la safata, amb la part de carn sobre les patates i amb un bon raig d'oli
8. Coeu-ho uns 10 minuts més
9. Serviu el peix sobre la guarnició i decoreu-lo amb unes fulles de julivert o amb porradell


Observacions:

És més ràpid i més pràctic coure l'orada en filets que no pas sencera