4 de maig 2012

Pastís de formatge (1)


Ingredients:

- 8 formatgets
- 1 terrina de formatge tipus Quark
- 1 iogurt natural
- 1 mesura d'un iogurt de farina de blat de moro (Maizena)
- 1 mesura d'un iogurt de sucre
- 3 ous
- 1/2 sobre de llevat
- 1 grapat de panses
- mantega o margarina
- farina


Clares a punt de neu:

Per muntar les clares és important que estiguin ben netes de rovell, val mñes que no siguin fredes de la nevera, una punta de sal o sucre ajudarà a muntar-les.

Utilitzar la Thermomix. Posar la papallona. El vas i les cuchilles han d'estar molt nets. Programar 37º/ vel 3 1/2, posant sal, vinagre o llimona al gust


Preparació:

1. Preescalfeu el forn a 180º (amb l'esclafor de baix)
2. Remulleu les panses amb una mica d'aigua
3. En la Thermomix, mescleu els formatges, el iogurt, la Maizena, el sucre, el llevat i els rovells d'ou, fins que aconseguiu una barreha homogènia
4. Munteu les clares a punt de neu i afegiu-les amb cura a la barreja anterior
5. Pinteu un motlle per a pastissos, si pot ser de 24 cms, amb mantega, i després una mica de farina
6. Coeu el pastís al forn, que ja serà calent, durant uns 20 o 30 minuts, aproximadament
7. Quan faci uns 5 minuts que el pastís és al forn, afegiu-hi les panses escorregudes i enfarinades