Pollastre de pagès amb escamarlans i gambes
2,75 / 5
- Dificultat:
- baixa
- Temps d’elaboració:
Puntua (71 vots)
Tags:
- gambes,
- escamarlans,
- cuina catalana,
- pollastre,
- mar i muntanya,
- tradició,
- Tradicional
Ingredients
- Un pollastre de pagès
- 6 escamarlans
- 6 gambes
- 2 cebes
- 2 tomàquets madurs
- 2 carrotes (pastanagues)
- 3 grans d'all
- Un got petit de vi ranci
- Un got petit de vi blanc
- Un got petit de conyac
- Brou d'aviram
- Farina
- Llorer
- Farigola
- Sal
- Pebre
- Per a la picada: una llesca de pa fregit, ametlles, safrà i bitxo
Elaboració
Primer de tot, daurem el pollastre tallat a trossos en una cassola, salat i enfarinat. Un cop daurat, el traiem i el reservem.
Incorporem la ceba picada i la carrota a rodelles ben fines a la cassola i, quan tot sigui ben daurat, afegim els alls trinxats i els tomàquets triturats. Reguem amb el vi ranci i el vi blanc, lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc, a foc molt lent.
Tot seguit, posem el pollastre en una cassola de terrissa, cobrim amb brou, afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.
Mentrestant saltem els escamarlans en una paella, els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre. Deixem coure mitja hora a foc lent.
Seguidament, treiem el pollastre i els escamarlans, colem el suc i tornem a posar el pollastre, els escamarlans i el suc colat a dins de la cassola. Fem xup-xup i aprofitem, mentrestant, per fer la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.
Incorporem la ceba picada i la carrota a rodelles ben fines a la cassola i, quan tot sigui ben daurat, afegim els alls trinxats i els tomàquets triturats. Reguem amb el vi ranci i el vi blanc, lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc, a foc molt lent.
Tot seguit, posem el pollastre en una cassola de terrissa, cobrim amb brou, afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.
Mentrestant saltem els escamarlans en una paella, els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre. Deixem coure mitja hora a foc lent.
Seguidament, treiem el pollastre i els escamarlans, colem el suc i tornem a posar el pollastre, els escamarlans i el suc colat a dins de la cassola. Fem xup-xup i aprofitem, mentrestant, per fer la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.
3 comentaris:
És molt fàcil de fer i el resultat excel.lent, es podrien afegir mandonguilles
ERRADA: El comentari és de la sípia amb pesols
Regular, potser millor no posar-hi tant de brou
Publica un comentari a l'entrada