8 de maig 2012

Pollastre de pagès amb escamarlans


Pollastre de pagès amb escamarlans i gambes


2,75 / 5

Categoria:
segons
Aliment principal:
carns

Dificultat:
baixa
Temps d’elaboració:

Tags:

Ingredients


  • Un pollastre de pagès
  • 6 escamarlans
  • 6 gambes
  • 2 cebes
  • 2 tomàquets madurs
  • 2 carrotes (pastanagues)
  • 3 grans d'all
  • Un got petit de vi ranci
  • Un got petit de vi blanc

  • Un got petit de conyac
  • Brou d'aviram
  • Farina
  • Llorer
  • Farigola
  • Sal
  • Pebre
  • Per a la picada: una llesca de pa fregit, ametlles, safrà i bitxo

Elaboració

Primer de tot, daurem el pollastre tallat a trossos en una cassola, salat i enfarinat. Un cop daurat, el traiem i el reservem.

Incorporem la ceba picada i la carrota a rodelles ben fines a la cassola i, quan tot sigui ben daurat, afegim els alls trinxats i els tomàquets triturats. Reguem amb el vi ranci i el vi blanc, lliguem amb una mica de farina i deixem reduir ben a poc a poc, a foc molt lent.

Tot seguit, posem el pollastre en una cassola de terrissa, cobrim amb brou, afegim el sofregit i posem al foc perquè es vagi fent.

Mentrestant saltem els escamarlans en una paella, els flamegem amb conyac i els passem a la cassola amb el pollastre. Deixem coure mitja hora a foc lent.

Seguidament, treiem el pollastre i els escamarlans, colem el suc i tornem a posar el pollastre, els escamarlans i el suc colat a dins de la cassola. Fem xup-xup i aprofitem, mentrestant, per fer la picada. La incorporem a la cassola i deixem uns deu minuts mes.

3 comentaris:

fredi ha dit...

És molt fàcil de fer i el resultat excel.lent, es podrien afegir mandonguilles

fredi ha dit...

ERRADA: El comentari és de la sípia amb pesols

fredi ha dit...

Regular, potser millor no posar-hi tant de brou