4 de maig 2012

Rodó de vedella amb salsa


Ingredients:

- 1 rodó de vedella d'uns 800 g, lligat
- 4 grans d'all
- 3 patates
- 3 tomàquets madurs
- 2 cebes mitjanes
- 1 pastanaga gran
- 1 fulla llorer
- 1 branca de canyella
- 1 cullaradeta de sucre
- 1 copeta de brandi o de xerès
- 1 got d'aigua (o de brou de carn)
- oli d'oliva
- sal
- pebre


Preparació:

1. Peleu les patates i talleu-les a daus regulars
2. Fregiu-les en abundant oli calent. Reserveu-les
3. Peleu i "mal talleu" les cebes i la pastanaga
4. Salpebreu el tall radó
5. En una cassola baixa, amb un bon raig d'oli calent, daureu el rodó
6. Afegiu-hi les cebes, la pastanaga, els alls sencers, la fulla de llorer i la branca de canyella
7. Coeu la carn tapada entre 30 i 45 minuts, tombant-la de tant en tant
8. Quan les verdures siguin ben cuites, afegiu-hi la copa de brandi i espereu que s'evapori
9. Afegiu-hi els tomàquets rentats i tallats en quatre trossos i la culleradeta de sucre. Coeu-ho durant uns 15 minuts aproximadament
10. Afegiu-hi el got d'aigua o de brou i coeu-ho durant 15 minuts més
11. Retireu el tall rodó, la fulla de llorer i la branca de canyella
12. Tritureu la salsa amb l'ajut de la Thermomix 
13. Talleu la carn ben fina i torneu-la a afegir a la salsa juntament amb les patates fregides. Coeu-ho tot plegat entre 5 i 10 minuts. Rectifiqueu el punt de sal


Observacions:

Com la gran majoria dels guisats, el tall rodó és més bo fet del dia abans. Si voleu, podeu afegir a la salsa uns pèsols o uns bolets




1 comentari:

fredi ha dit...

Vaig afegir massa farina per fer més espesa la salsa i va quedar molt sosa