4 de maig 2012

Sopa de peix


Ingredients:

- 1 cap de lluç o de rap (tant és)
- 200 g de peix de roca i/o espines (de lluç, llenguados, galls…)
- 4 o 5 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 1 fulla de llorer i una branqueta de farigola o bé un ramet d'herbes aromàtiques
- 1 crostó de pa sec
- 10 ametlles
- aigua
- oli d'oliva
- sal


Preparació:

1. Renteu els peixos i els caps
2. Peleu i netegeu el porro i la pastanaga. Talleu-los en quatre trossos regulars
3. Poseu al foc una olla amb uns dos litres d'aigua junt amb el peix de roca, els caps i les espines inclosos, amb la pastanaga, el porro, un pessic de sal, les herbes aromàtiques i un raig d'oli, i deixeu-ho bullir durant uns 30-45 minuts
4. Peleu i talleu en juliana, a mitjes llunes fines, la ceba i els alls
5. Renteu i talleu els tomàquets a daus
6. En una altra olla o cassola baixa, sofregiu amb un raig d'oli d'oliva calent la ceba i els alls
7. Quan la ceba comenci a agafar color, haurà arribat el moment d'afegir-hi els tomàquets, que courem a foc mitjà, amb paciència, fins aconseguir un sofregit ben confitat
8. Coleu el brou de peix  dins l'olla del sofregit. Deixeu que bulli 10 minuts
9. Escureu i esmicoleu la carn del peix escorregut. Reserveu-la
10. Afegiu el pa i les ametlles a l'olla i tritureu-ho tot amb l'ajuda de batedora elèctrica. Si voleu ho podeu colar
11. Afegiu a la sopa el peix esmicolat. Bulliu-ho 2 minuts tot plegat i ja estarà llesta per servir-la


Observacions:

Podeu preparar aquesta sopa amb anterioritat. Hi podeu afegir fideus de cabell d'àngel o arròs. Tasteu-la amb un grapat de cloïsses o musclos, o amb unes gambetes, o simplement amb uns crostons de pa com a acompanyament