4 de juny 2012

Bunyols de quaresma (Thermomix)


Ingredients:

- 150 gr. de sucre
- 1 llimona
- 3 ous
- 20 gr. de matafaluga (anís verd)
- 20 gr. de celiandre = coriandre
- 100 gr. de llet
- 70 gr. d’anís
- 50 g de llar
- 600 gr. de farina
- sal
- 50 gr. de llevat


Preparació:


1. Polvoritzeu les herbes en cas d’estar en gra, afegiu el sucre Vel. 5 – 10. Afegiu la pell de la llimona i repetiu l’operació. Amb l’espàtula afluixarem el sucre que haurà quedat amassat.
2. Afegiu els ous, les espècies, el llar i la llet; ho batrem 1 minut, temperatura 37º i V. 4 .Afegiu el llevat i el tritureu uns segons V.6 i tot seguit i afegiu l’anís.
3. Posar la farina i programeu 3 minuts, V. Espiga, poseu un xic de sal. (Si cal ajudeu amb l’espàtula.)
4. Aboqueu la massa en un recipient gran i deixeu que pugi unes 3 hores o més (millor que sigui en un lloc amb la temperatura d’escalfor) un cop llevat es pot deixar a la nevera tota la nit. Tapada amb un film.
5. Coeu petites poircions en oli ben calent.