4 de juny 2012

Gelat de formatge o iogurt (Thermomix)


Ingredients:

- 300 g de nata per muntar molt freda
- 150 g de sucre
- 50 g d'aigua o 100 g pel gelat de iogurt
- 4 rovells
- un xic de sal
- 400 g de formatge Philadelfia o 4 iogurts


Preparació:

1. Posar la papallona, posar la nata en el got i muntar a vel 3. Treure i reservar en la nevera
2. Sense treure la papallona ni netejar el got, posar el sucre, l'aigua, els rovells i la sal. Programar 4 min/ 80º/ Vel 1 1/2
3. Incorporar ràpidament el formatge o els iogurts i batre a vel 3 perquè la barreja sigui homogènia. Deixar refrefar
4. Un cop fred, incorporar la nata reservada, barrejant amb molta cura
5. Posar la barreja en un motlle de plum-cake o en un de corona i guardar en el congelador
6. Es pot acompanyar el gelat amb coulis de codony, salsa de maduixa o de gerd o salsa de mel